martes, julio 30, 2013

No es guerra sucia, es guerra declarada

El gobierno central, todo y el reparto de competencias fijadas en el Estatut, invade Catalunya con oleadas de Guardias Civiles y Policías Nacionales mientras que, por culpa del ahogo economico al que nos someten, la Generalitat no puede convocar nuevas plazas de "Mossos d'Esquadra".


Texto copiado del CEEC (Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya):


Se'n foten de la Policia de Catalunya? Què hi diu la Generalitat?

Dilluns, 29 de juliol de 2013
El govern de la Generalitat, degut a l'espoli que pateix de més de 16.000 milions d'euros i degut a la manca de sobirania política, no pot fer ni una sola promoció de Mossos des de fa 2 anys, posant així en risc l'eficàcia de les seves competències en seguretat.

L'Estat se'n fot de l'Estatut i del model policial català, així com dels seus professionals, tot reforçant a Catalunya la policia estatal amb el 55% dels nous policies sortits de l'acadèmia.

En total són 231 els nous policies del Cuerpo Nacional de Policia (CNP) que han arribat a Catalunya a fer pràctiques aquesta setmana, i hi ha rumors que centenars de nous "pikoletos" (Guàrides Civils) provinents de la guerra guanyada del nord també estan arribant...

La delegada del govern de l'Estat, Maria de los Llanos de Luna, còmodament instal·lada a la seva mansió de luxe de Pedralbes, ha anat a rebre els nous membres del CNP i allí, en companyia del director general de la Policia, Ignacio Cosido, van llançar tots dos una sèrie de consignes unionistes: "La voluntat ferma de romandre a Catalunya", "Som una de les institucions vertebradores de l'Estat", "El CNP és la policia de tots els espanyols sense excepció"...

Amb la gran crisi que pateix la Policia de Catalunya, mancada de noves promocions i sofrint les retallades de sous i d'aquipaments --unes retallades que, per cert, no pateixen els cossos i forces de seguretat de l'Estat (CFSE)-- aquest cos ha vist l'arribada dels nous policies com una provocació i un intent de menystenir i enfotre-se'n de la Policia de Catalunya.
Els CFSE tenen una sèrie de competències que, amb tranquil·litat, podrien fer amb 2.000 efectius o amb menys. Però l'Estat els usa com una arma de dissuació a les institucions catalanes i a la societat civil sobiranista, multiplicant-los i mantenint a Catalunya més de 7.000 efectius de Policia i de Guàrdia Civil, sumats a unitats especials de les FAE i centenars d'efectius, d'agents i del col·laboradors del CNI.

En privat, caps dels CFSE --i la flamant delegada Llanos de Luna-- han fet arribar a la quinta columna del PP i de C's (així com als sectors poderosos...) un missatge clar de tranquil·litat: "Tranquils, tenim controlada Catalunya". I alguns arriben a afirmar que també controlen la Policia de Catalunya...

Davant d'aquesta situació el Col·lectiu Coronel Escofet es pregunta què fan el govern de la Generalitat, la comissió de seguretat del Parlament de Catalunya, el Conseller de l'Interior i el flamant nou cap dels Mossos. No seria hora d'informar la ciutadania? No seria hora de motivar i de donar autoestima a la Policia de Catalunya, abans que aquesta no sofreixi una gran depressió professional? 

No hay comentarios: